• Idsgn op Twitter

Tips om je SEO beter te maken

goed geschreven seo voor de toekomstOptimalisatie door zoekmachines heeft in het afgelopen jaar enorme veranderingen meegemaakt. Google heeft diverse nieuwe regels toegepast en daar zetten we hier onder een aantal van op een rij.
Idsgn heeft hierom een SEO rapport ontwikkeld die kan uitlezen of een website aanpassingen kan doen of dat het juist goed is. Dit SEO rapport kan door iedereen worden aangevraagt. Lees dit maar eens na.

SEO waarmee je scoort

Optimaliseer je pagina voor slecht 1 onderwerp of trefwoord

Het lijkt belangrijk dat je zoveel mogelijk trefwoorden(keywords) in één pagina stopt om zo sneller gevonden te worden. Maar dat is niet zo. Trefwoorden moet je toepassen op meerdere plekken, namelijk in de titel van de pagina, maar ook in de titel van een stuk tekst en natuurlijk in de tekst zelf. Soms denk je dat je ze moet schrijven voor zoekmachines, maar schrijf ze ook voor mensen.

Houd je URL kort en goed leesbaar

De URL is één van de belangrijkste elementen van de pagina voor een zoekmachine, dus een URL als www.domein.nl/lib/follow/page?=231 is helemaal niet goed opgebouwd. Een URL als www.idsgn.nl/oplossingen/website-optimalisatie is voor iedereen goed te begrijpen.

Zorg voor goede paginatitels

De paginatitel is even belangrijk als de URL, dus zorg hier ook goed voor. Trefwoorden en onderwerpen kan je in de paginatitel zetten. Zorg ervoor dat je niet meer dan 60 tekens gebruik.

Gebruik van juiste kopteksten

De zogenoemde heading tags helpen zoekmachines met de belangrijke woorden voor je website. De belangrijkste zijn, de Koptekst h1, Koptekst h2 en Koptekst h3. Gebruik hiervoor niet te makkelijke generieke woorden zoals 'boom' of 'producten'.

Optimaliseer de afbeeldings teksten (ALT teksten)

Voorzie foto’s en illustraties van een beschrijvende tekst, deze kunnen de vindbaarheid van je site vergroten. Slim om gebruik van te maken.

Denk eens mobiel

Steeds meer gebruikers bekijken hun website op hun mobiel, dus is een mobielvriendelijke website toch echt een must in 2015. Hierbij moeten wel zeker letten op de laadtijd bij filmpjes en/of foto's op de site want niets is vervelender dan wachten totdat een pagina geladen is.

 

Deel jij dit bericht?