• Idsgn op Twitter

Webtrends 2015

belangrijke webtrends 2015 door Idsgn

Het internet vernieuwt snel, dat weten we. Honderden nieuwsberichten en andere content vliegen ons om de oren, maar ook design- en developtrends.
Maar wat is nu precies webdesign anno nu? Met welke trends moet u nu eigenlijk rekening houden in uw eigen website?

 

Het juiste font voor jouw website

Zorg voor het juiste font (lettertype), maak gebruik van bijvoorbeeld Google Fonts of @font-face. Voor elke website is het tegenwoordig erg belangrijk om een goed passend font te gebruiken en niet meer de saaie oude standaard webfonts.

Een paar jaar geleden was het lastig en omslachtig een mooi font te vinden en daarna ook nog in de website te implementeren. Met de komst van Open Source fonts is het een stuk makkelijker geworden en is er eigenlijk geen excuus meer om alleen standaard Arial of Helvetica te gebruiken.

Mobile first

Je bent onderweg, je wilt iets opzoeken en daar ga je al. Je pakt als eerste je mobiel in plaats van dat je naar naar huis toe gaat, je computer aan zet of daar je tablet pakt en gaat zoeken.

Samengevat, we moeten ‘iets’ met mobiel. De vraag is, wat is de juiste manier voor het ontwerpen voor een mobiele telefoon? Een smartphone is een megasnelle, megakleine computer waarmee je praktisch alles kan doen. Mobiel internet wordt steeds sneller en de dekking steeds beter. Zelfs in het buitenland, want vanaf 15 december 2015 worden de Roaming kosten binnen de EU afgeschaft en zul je op je vakantieadres ook stevig internet kunnen gebruiken.

Voordelen zijn ook dat telefoons steeds goedkoper worden en meer opslag capaciteit krijgen en dat je je telefoon altijd bij je hebt.

Minimalisme

Werken met veel witruimte, de kunst van weglaten en het schrappen van delen in een website zorgt in veel gevallen voor een mooi ontwerp.

Voordeel voor een Flat design is dat de laadsnelheid beter word en dat is weer goed voor responsive design.

Beeldvullende foto's zien we graag en geven een mooi resultaat aan je website. Zeker in combinatie met een mooi lettertype. Let daarbij wel op, dat je niet iedereen nadoet. Ook moet je erop letten dat de foto's een warme sfeer uitstralen en misschien is een retro look wel wat voor je.

Card Bases Design

Sinds de komst van Windows 8 die eigenlijk ontworpen is voor een touchscreen zijn vakken die in elkaar overlopen een trend geworden. Denk maar een aan pinterest. Met een card bases design krijgt de bezoeker kleine inpressies te zien van informatie, filmpje en foto's.

Deel jij dit bericht?