• Idsgn op Twitter
Website optimalisatie icoon Website analytics icoon CMS icoon Social icoon

Website Optimalisatie

Heeft u momenteel een website, maar heeft u het gevoel dat er misschien meer uit te halen is? Een website is niet alleen een visitekaartje, maar het is eigenlijk ook een marketinginstrument. Dus wilt u niet alleen dat meer bezoekers naar uw website gaan, maar dat ze ook daadwekelijk over gaan tot aanvraag van informatie of een bestelling?

Levert jouw website genoeg aanvragen/verkoop op?

De eerste stap om een succesvolle site te hebben is een analyse. Wat doen de bezoekers op uw site? Kunnen ze de juiste informatie vinden binnen een korte tijd? Wordt uw website wel gevonden door uw doelgroep? Wordt uw website gevonden door zoekmachines en wat vinden ze dan eigenlijk? Maakt uw website reeds gebruik van analytics?

Conversietesten opzetten

Bij een bestelbutton of informatieknoppen kunnen de tekst, kleur en grootte veel invloed hebben op de werking. We weten uit ervaring dat een andere kleur button tot 35% meer wordt aangeklikt en daarbij dus tot meer aanvragen of verkopen leiden. Toch blijft het moeilijk in te schatten welke kleur tot meer vraag leidt.

Knoppen met meer informatie

Daarom is het goed om conversietesten op te zetten. Met een A/B test meet je welke kleur knop bijvoorbeeld tot meer verkopen leidt. Welke van bovenstaande knoppen zou u bijvoorbeeld kiezen: Klein of groot en in welke kleur?

Het kost echter wel tijd om te meten of de optimalisaties goed gewerkt hebben, dit doen we vooral met analytics.

Voordelen van website optimalisatie

Bij website optimalisatie wordt uw website (weer) helemaal goed ingericht op de wensen en het gedrag van je bezoekers. Daardoor stijgt het gebruiksgemak van uw website en zullen bezoekers langer blijven en natuurlijk vaker terug komen.

Heeft u vragen over website optimalisatie?

Stuur ons een bericht via ons contact.